Wednesday, April 8, 2020

Koreja e Jugut zhvillon provimet me shkrim në stadium

ARTIKULLI NË SHQIP MË POSHTË

South Korea conducts written exams at the stadium

South Korean job seekers have undergone a written exam in a football field to respect distance and avoid Koronavirus.

The testing was conducted to recruit people who will help reduce the spread of coronavirus pandemic, reports abcnews.al.
As seen in the picture they have set the tables for the applicants ensuring a safe distance from each other and in an open environment such as the stadium.

South Korea is the country with the best results in tracking, testing and treating pandemics.

It is one of the countries that has achieved success and made possible the "leveling of the curve".Thanks to strict testing and early implementation of social distancing measures, it has had a minimal number of serious cases.

South Korea has so far recorded 200 deaths from 10,384 cases in total.The country's Disease Control Centers set up a special department to prepare the country.

The Koreans designed and manufactured the tests, then set up a network of laboratories immediately across the country, which were all functional within 17 days.
=====
=====
=====
Punëkërkuesit e Koresë së Jugut i janë nënshtruar provimit me shkrim në një  fushë futbolli për të respektuar distancën dhe shmangur Koronavirusin.

Testimi është realizuar për të rekrutuar persona të cilët do të ndihmojnë në zvogëlimin e përhapjes së pandemisë së koronavirusit raporton abcnews.al.


Sic shihet në foto ata kanë vendosur tavolinat për aplikuesit duke siguruar një distancë të sigurt larg njëra-tjetrës dhe në një ambient të hapur siç është stadiumi.

Koreja e Jugut, është shteti më rezultatet më të mira në gjurmimin, provën dhe trajtimin e pandemisë.

Është ndër vendet që kanë arritur sukses dhe kanë bërë të mundur  “rrafshimin e  kurbës”.

Falë testimit të rreptë dhe zbatimit të hershëm të masave të distancimit shoqëror, ajo ka pasur një numër minimal të rasteve serioze.

Koreja e Jugut ka shënuar  deri ditën e sotme 200 të vdekur nga 10. 384 raste gjithsej.

Qendrat e Kontrollit të Sëmundjeve të vend krijuan një departament të posaçëm për të parapërgatitur vendin.

Koreanët  dizenjuan dhe prodhuan testet, pastaj krijuan një rrjet laboratorësh menjëherë në të gjithë vendin, të cilat ishin të gjitha funksionale brenda 17 ditëve