Wednesday, April 8, 2020

Mbani ankthin larg me këto metoda efikase


ARTIKULLI NE SHQIP ME POSHTE


Anxiety is a problem that many people face and anxiety manifests itself for various reasons.

Regardless of the causes, those who face stress are looking for methods to relieve the symptoms of stress.

Here are some natural methods that can help you reduce stress.

Tea is a very effective method in treating stress and here we should mention chamomile and green tea as the most effective for treating stress.Exercise is also a good way to relieve stress.

Of great importance is the indoor environment where you spend most of the day. Regardless of whether you are at home, office or anywhere else, it is preferable to keep flowers which help you a lot in dealing with stress.

Lavender has been proven to be effective for various treatments. Lavender oil is a very good stress reliever. If you want to do a massage, we recommend using lavender oil.

Food is a key factor when it comes to treating stress. Here it should be mentioned that it is not good to avoid breakfast. Eating breakfast is essential not only for overall health but also to keep stress away or reduce it.

When it comes to foods, chocolate is also an anti-stress food. Eat your favorite chocolate from time to time.

And, as with almost all possible health problems, omega-3 oil is very effective in treating stress. You can get omega-3 oil through various supplements which you can easily find in different pharmacies.

=========
=========
Ankthi është një problem me të cilin ballafaqohen shumë persona dhe ankthi shfaqet për shkaqe të ndryshme.

Pavarësisht shkaqeve, ata të cilët përballen me stres janë në kërkim të metodave për lehtësimin e simptomave të stresit.

Janë disa metoda natyrale të cilat ju ndihmojnë të reduktoni stresin.

Çaji është një metodë mjaftë efikase në trajtimin e stresit e këtu duhet përmendur kamomilin dhe çajin e gjelbër si më efikasët për trajtimin e stresit.

Ushtrimet fizike gjithashtu janë një metodë e mirë për të larguar stresin.

Rëndësi të madhe ka ambienti i brendshëm ku ju kaloni pjesën më të madhe të ditës. Pavarësisht se a jeni në shtëpi, zyrë apo diku tjetër, preferohet që të mbani lule të cilat ju ndihmojnë shumë në trajtimin e stresit.

Livanda është provuar të jetë efikase për trajtime të ndryshme. Vaji i livandës është një kurues shumë i mirë i stresit. Nëse doni të bëni ndonjë masazh, ju rekomandojmë të përdorni vajin e livandës.

Ushqimi është faktor kyç kur jemi tek trajtimi i stresit. Këtu duhet përmendur se nuk është mirë që të shmangni mëngjesin. Ngrënia e mëngjesit është esencial jo vetëm për shëndetin e përgjithshëm por edhe për të mbajtur larg stresin apo për ta reduktuar atë.

Kur jemi tek ushqimet, çokollata është gjithashtu një ushqim anti stres. Hani kohë pas kohe çokollatën tuaj të preferuar.

Dhe, sikurse për pothuajse të gjitha problemet e mundshme shëndetësore, vaji omega-3 është shumë efikas edhe në trajtimin e stresit. Ju mund ta merrni vajin omega-3 nëpërmjet suplemeteve të ndryshme të cilat lehtësisht i gjeni në barnatore të ndryshme.